Kyösti Mäkimattila ja Arja Elina Laine leipoivat näitä pipareita yhdessä, katso video alta!

Ainekset n. 30 annosta

Piparit:
Pippuri-briemousse:
150
g
pippuri-briejuustoa (tai briejuustoa ja mustapippurirouhetta)
1
munankeltuainen
2
dl
vispikermaa

Ohje

Piparit:

  1. Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. 45 minuutiksi ennen leivontaa, tai yön yli jääkaappiin.

  2. Kauli taikinalevy n. 3 mm vahvuiseksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla tähtikuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle.

  3. Paista pipareita n. 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. 

Briemousse:

  1. Sulata juusto 1 dl:aan kermaa, pienennä lämpöä ja vatkaa joukkoon keltuainen, ota pois liedeltä n.1 minuutin kuluttua.

  2. Anna jäähtyä ja vatkaa seosta kuohkeammaksi. Vaahdota loppu kerma ja lisää juustoseos siihen.

  3. Pursota pipareiden päälle tai tarjoa pienestä kulhosta levitteen tapaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.