pippuri-briejuustoa (tai briejuustoa ja mustapippurirouhetta)
1
munankeltuainen
2
dl
vispikermaa
Ohje
Piparit:
Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. 45 minuutiksi ennen leivontaa, tai yön yli jääkaappiin.
Kauli taikinalevy n. 3 mm vahvuiseksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla tähtikuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle.
Paista pipareita n. 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 minuuttia.
Briemousse:
Sulata juusto 1 dl:aan kermaa, pienennä lämpöä ja vatkaa joukkoon keltuainen, ota pois liedeltä n.1 minuutin kuluttua.
Anna jäähtyä ja vatkaa seosta kuohkeammaksi. Vaahdota loppu kerma ja lisää juustoseos siihen.
Pursota pipareiden päälle tai tarjoa pienestä kulhosta levitteen tapaan.
Kommentteja ja keskustelua