Piimäkakku

  • Piimäkakku on yksi perinteisistä kuivakakuista!
  • Piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy pitkään hyvänä ja lisäksi se on kananmunaton.
Piimäkakku

noin 15 viipaletta

2 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
3 dl piimää
1 dl margariinia sulatettuna
Halutessa:
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinärouhetta
rommia

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä.

Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa. Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.

Resepti: