Omenakaurapaistos

Tulosta resepti

Omenakaurapaistos

4-6:lle

n.10 kotimaista omenaa (hapokasta)
dl calvadosta, rommia tai likööriä)
1 tl kanelia
Päälle:
150 g voita tai margariinia
dl fariinisokeria
4 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Vaniljakiisseli:
6+1 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3 rkl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Lohko kuoritut omenat laakeaan, voideltuun uuninkestävään uunivuokaan. Kaada halutessasi päälle calvadosta tms. Anna maustua hetki tai muutama tunti. Ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. 

Valmista vaniljakiisseli seuraavasti. Kuumenna 6 desilitraa maitoa kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n. 4 min). Lisää sokeri ja 1 desilitraan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy