Ainekset 3-4 patonkia annosta

100
g
(laktoositonta) kermaviiliä
dl
(laktoositonta) maitoa tai maitojuomaa
40
g
hiivaa
tl
suolaa
dl
juuriselleriraastetta
2
tl
paprikajauhetta
½
dl
rypsiöljyä
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva haaleaan kermaviili-maitoseokseen. Lisää suola, selleriraaste, paprikajauhe, kaurahiutaleet ja osa sämpyläjauhoista. Alusta loput jauhot ja lisää myös öljy taikinaan. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  2. Leivo taikinasta 3-4 patonkia ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota vielä kunnolla.
  3. Voitele patongit vedellä tai maidolla ja tee niihin muutama viilto terävällä veitsellä. Ripottele patonkien päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Resepti:
Johanna Jakonen, Vantaa, Kotikokki-kilpailu/Leivonnaisreseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.