Kaurahiutaleet valmistetaan kauranjyvistä, jotka esikypsytetään, leikataan ja litistetään hiutaleiksi.

Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista höyryttämällä kauranytimet ja erottamalla niistä lese.

Lese on rakenteeltaan rouheista ja pehmeää.

Kaura sisältää paljon valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ennen kaikkea liukoista kuitua (betaglukaania).

Ainekset 2-3 annosta

6
dl
vettä
100
g
viikunoita pilkottuna (7-8 kpl)
tl
suolaa)

Ohje

  1. Mittaa kylmä vesi ja viikunapalat kattilaan, anna kiehahtaa hetken. Lisää hiutaleet ja leseet, sekoita ja anna kiehua 5 min.

  2. Anna puuron hauta vielä hetki. Sekoita välillä. Tämä puuro on hyvää myös kylmänä maidon kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella puuroa myös omenasoseesta, lisää tällöin n. 2 dl omenasosetta viikunoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.