Rapean keksimäinen pohja ja vivahde sitruunaa tekevät näistä leivoksista pirteitä kevätihanuuksia. Pinnalla on tuplasti makua valkosuklaan ja sitruunan yhdistyessä vaaleankeltaiseksi kuorrutteeksi. Skaalaa ruutujen koko muiden tarjoiluiden määrän mukaan.

Tämä ohje on helppo muuntaa myös pellille tekemällä annos tuplana.

Ainekset 12 annosta

Pohja
rkl
sitruunamehua
100
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
siirappia
Kuorrute
2
rkl
sitruunamehua
240
g
valkosuklaata
1
dl
kuohukermaa
1
sitruunan kuoriraaste
Koristelu
pääsiäismunamakeisia

Ohje

Pohja

  1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. säästä kuoriraaste kuorrutteeseen. Purista mehu pohjaa ja kuorrutetta varten.
  2. Sulata voi. Yhdistä kaura-ohrahiutaleet ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon voisula, siirappi ja sitruunamehu.
  3. Painele seos leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20x27 cm) pohjalle.
  4. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute

  1. Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Sekoittele matalalla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Kaada pohjan päälle.
  2. Laita jääkaappiin kunnes kuorrute on kovettunut. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa paloiksi. Koristele makeisilla.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.