Ainekset iso uunivuoallinen, noin 6:lle annosta

2
sipulia tai 200 g pakastesipulia
3-5
valkosipulinkynttä
1-2
tl
suolaa tai lihafondia
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1-2
tl
paprikajauhetta
n.300
g
(graavi)lohisuikaleita tms. kalaa
n.250
g
katkarapuja (valutettuja)
n.100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
(n.100
g
fetajuustoa)
3
kananmunaa
6
dl
tomaattimehua
4
dl
kookosmaitoa
1
rkl
kalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)

Ohje

  1. Voitele iso, laakea uunivuoka ja kaada keittämättömät makaronit vuoan pohjalle. Lisää vuokaan sipulikuutiot, hienonnettu valkosipuli, mausteet, lohisuikaleet ja katkaravut sekä aurinkokuivatut tomaatit ja (feta).

  2. Sekoita ainekset tasaisesti. Sekoita munat, nesteet ja fondi ja kaada vuoan päälle niin, että kaikki ainekset peittyvät kunnolla. Jos neste ei riitä, lisää mehua.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Tarjoa lisäkkeeksi basilika-tomaattisalaattia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.