Unelmatorttu on leivottu runsaskuituisilla tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä unelmatorttuun käytettävä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden.

Täyte on tehty mintturahkalla ja raikkailla marjoilla.

Samalla ohjeella voit tehdä tortun tai leivoksia.

Katso video ohjeen alta, kuinka Unelmatorttu & Unelmaleivokset valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Anne Pohtamon kanssa.

Ainekset 10 - 12:lle annosta

Pohja:
4
munaa
dl
tummaa sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200
g
vaniljarahkaa
1
dl
vispikermaa (20%) + hieman sokeria
2-3
rkl
hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3-4
dl
puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja
Koristelu:
2
dl
vispikermaa (20%)
1-2
rkl
sokeria
marjoja, mintunlehtiä

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma (+sokeri) vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

  4. Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja levitä koristevaahtoa tortun ympärille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

VINKKI: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.