Tämä salaatti saa inspiraationsa thaimaalaisesta laabista, joka on lyhyesti ja yksinkertaistaen raikasta salaattia, jonka päälle rykäistään voimakkaasti maustettua jauhelihaa ja vieläkin voimallisempi kastike. Tässä ohjeessa maut vain vievät Meksikon suuntaan ja tortilla chipsit antavat salaattiin velmua lisärapsakkuutta.

Ainekset 2-4:lle annosta

400
g
naudanjauhelihaa
1
sipuli hienoksi silputtuna
2
rkl
kasvisöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
oreganoa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
jäävuori- tai romaine-salaatti viipaloituna
150
g
tortilla chipsejä
1
tlk
säilykemaissia
1
tlk
GoGreen mustapapuja
2
dl
cheddaria raastettuna
hienonnettua punasipulia
tuoretta korianteria hienonnettuna
avokadoa kuutioituna
kiivi-salsaa
Kiivisalsa:
3
kiiviä kuorittuna ja pilkottuna
1
jalapeño tai thai-chili
1
ruukku
korianteria varsineen
1
iso sipuli pilkottuna
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
lime-mehua
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Paista jauheliha ja sipuli kypsäksi kasvisöljyssä. Sekoita joukkoon savupaprika, juustokumina ja oregano. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita tomaatit, salaatti, chipsit, maissi, mustapavut ja cheddar isossa salaattikulhossa.
  3. Ripottele päälle paistettu jauheliha. Koristele punasipulilla, korianterilla ja avokadolla. Viimeistele kiivisalsalla.

Kiivisalsa

  1. Surauta kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

Tee annoksesta ruokaisampi käärimällä salaattia tortillan sisään!

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.