Suomen suosituinta etnopurtavaa on sushivyörytyksestä huolimatta edelleen amerikkalainen texmex tacoineen ja burritoineen. Texmex-henkinen keittiö taipuu tarvittaessa myös suolaisiin leivonnaisiin.

Ainekset annosta

1
kananmuna
1
rkl
vettä
200
g
tuorejuustoa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
2
rkl
jalapeño-pikkeleitä pilkottuna
100
g
voimakasta cheddarjuustoa raastettuna
50
g
savukinkkua pilkottuna
kourallinen maissilastuja murskattuna

Ohje

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa kananmuna ja vesi yhteen pienessä kulhossa.
3. Kauli lehtitaikina 20 x 30 cm:n suorakulmioksi. Penslaa vatkatulla kananmunalla.
4. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto, juustokumina, chilijauhe, pilkottu jalapeño, cheddar-raaste ja savukinkku.
5. Levitä juustosekoitus tasaiseksi kerrokseksi kaulitun taikinalevyn päälle.
6. Kääri täytetty taikinalevy pisimmästä kulmasta alkaen tiukaksi rullaksi ja voitele kananmunalla. Pyöritä pötkö murskatuissa nacholastuissa ja leikkaa rullasta 10 viipaletta.
7. Laita viipaleet leikkauspinta alaspäin uunipellille.
8. Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniisti rusehtavaa.
 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.