Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

4
dl
tattaripuuroa (= 400 g)*
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
50
g
voita tai margariinia
4
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoa

Ohje

  1. * Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Tattarihiutaleesta.

  2. Liuota hiiva haaleaan vesipuuroseokseen (esim. kattilan pohjalle jääneen puuron päälle vesi ja hiiva). Lisää suola, siirappi, sulatettu voi tai margariini ja jauhot. Enemmän tattarin makuisia sämpylöitä saat käyttämällä pelkästään tattarijauhoja. Sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Kohota lämpimässä paikassa vajaa puoli tuntia. Nostele taikinasta lusikalla isohkoja nokareita pellille (12 kpl). Kohota sämpylöitä noin puoli tuntia, ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.