Ainekset 1 uunivuoallinen, noin 6-8:lle annosta

Paistos:
4-5
hapokasta omenaa
1
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
100
g
voita sulatettuna
Vaniljakastike mikroaaltouunissa:
3
dl
maitoa
1
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja + ½ dl maitoa
1
kananmunan keltuainen
1-2
tl
vaniljasokeria
TAI
Rahkakastike:
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
1
tlk
bulgarian- tai maustamatonta jogurttia (2 dl)
½-1
dl
sokeria
1-2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Lohko kuoritut omenat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Ripottele seos omenien päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min tai nopeammin mikroaaltouunissa täydellä teholla (800 W) 7-10 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai rahkakastikkeen kanssa.

  2. Vaniljakastike: Kuumenna maito kiehuvaksi mikroaaltouunissa (n. 3 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Mikäli seos ei sakene, anna sen kuumentua mikroaaltouunissa vielä hetken (n. ½ min). Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri, ja anna kastikkeen jäähtyä.

  3. Rahkakastike: Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi.

VINKKI! Muista myös mahtava, perinteinen kaura-omenapaistos.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.