Sienistä tulee harvemmin valmistettua keittoja, mutta sienten mausta pitävien kannattaa muistaa myös keitot.

Lisäämällä sienikeittoon enemmän riisiä, saa keitosta ruokaisamman pataruuan.

Sieniä ja tuorejuustoja vaihtelemalla keiton luonne muuttuu.

Ainekset 4-6 annosta

2-3
rkl
voita tai margariinia
l
suppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättynä tai n. 50 g kuivattuna)
100
g
purjosipulia suikaleina
4
dl
maitoa tai kookosmaitoa
4
dl
vettä
1-2
rkl
sieni-riistafondia (tai 2 kpl sieni- tai kasvisliemikuutiota)
(2
tl
jeeraa (juustokuminaa))
1
rs
kantarellituorejuustoa (100 g)
1
tl
maustekirveliä tai ½ dl tuoretta kirveliyrttiä
1
rucolanippu

Ohje

  1. Kuullota (eli paista kevyesti) teflon-kattilassa öljyssä suppilovahverot ja purjorenkaat. Lisää riisit ja nesteet sekä fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 20 min.

  2. Lisää lopuksi tuorejuusto ja hienoksi leikattua kirveliä sekä rucolanlehtiä. Tarkista sopiva maku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.