Itsenäisyyspäivän leivokset sopivat juhlavaksi kahvipöytäherkuksi tai jälkiruuaksi kaikkiin loppuvuoden tilaisuuksiin. 

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kehitetyssä reseptissä leivokset on koristeltu kotimaisilla marjoilla.

Ainekset 30 kpl leivoksia annosta

Pinnalle:
1
dl
mantelirouhetta
½
dl
sokeria
100
g
appelsiinimarmeladia
Piparkakkumousse:
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
200
g
vaniljarahkaa
Koristeluun:
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
dl
(pensas)mustikoita
1
dl
lakkoja

Ohje

  1. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä pitkittäin puoliksi. Leikkaa pitkät suikaleet edelleen 3 osaan neliömäisiksi. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään ja levitä seos leikatuille paloille. Paista paloja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista mousse. Murskaa piparkakut. Paloittele valkosuklaa ja sulata se ½ dl:ssa kuumaa kermaa. Anna seoksen jäähtyä, vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Vatkaa erikseen 1½ dl kermaa vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Yhdistä 2 vaahtoa ja piparimurska.
  3. Halkaise paistetut lehtevät palat terävällä veitsellä ja pursota tai levitä väleihin reilusti moussea.
  4. Vatkaa sokerilla maustettu koristelukerma vaahdoksi ja pursota kermavaahtoruusuke pienireikäisellä tyllalla pieninä tähtinä vieriviereen itsenäisyyspäivän leivosten päälle. Asettele koristeeksi mustikoita ja lakkoja. Voit sommitella mustikoista Suomen lipun.

VINKKI: Voit lisätä marjoja myös leivosten täytekerrokseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.