Jenkki-cupcaket ovat lähes aina vaaleisiin jauhoihin tehtyjä.

Tässä ohje, jolla voit tehdä kuppikakut ilman valkoisia jauhoja, ruisjauhoilla tai tattarijauhoilla.

Ohje on helppo, ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Koristelumassasta saa kauniimman pursotuksen, kun se jähmettyy hetken, mutta ei liikaa.

Ainekset noin 15 kpl annosta

2
dl
tummaa sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
100
g
suklaarouhetta
1
dl
kookosmaitoa
1
dl
pullomargariinia, laktoositonta voita tai margariinia (100 g)
3
munaa
Koristeluun:
200
g
(appelsiini)tuorejuustoa
1
pkt
tomusokeria (500 g)
koristerakeita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva tällöin ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

  2. Vatkaa tomusokeri tuorejuustoon massaksi. Tomusokerin määrä vaikuttaa kuorrutuksen kovuuteen. Jos pursotat heti, niin käytä koko määrä tomusokeria, mutta jos on aikaa odottaa, niin hieman vähempikin määrä riittää. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele heti rakeilla.

VINKKI: Voit korvata ruisjauhot Myllyn Paras Tattarijauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.