Jouluhalko on perinteinen, alun perin ranskalainen joululeivonnainen. Reseptimme täyteläisessä jouluhalossa maistuvat suklaa ja syvänpunaiset kirsikat. Tarkan ja selkeän ohjeen avulla saat aikaan upean lopputuloksen joulun kahvipöytään! 

Ainekset 15:lle annosta

Torttupohja:
5
kananmunaa
1 ¼
dl
sokeria
¼
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Kostutus:
½
dl
kirsikoiden lientä
Täyte:
200
g
vadelma- tai aprikoosihilloa
100
g
tummaa suklaata sulatettuna
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
prk
kirsikoita (225 / 125 g)
Kuorrutus:
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150
g
tummaa suklaata
¼
dl
kaakaojauhetta
Koristeluun:
kirsikoita
kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia

Ohje

  1. Laita uunipellille leivinpaperi. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

  2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

  3. Valmista jouluhalon täyte. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

  4. Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille. 

  5. Valmista jouluhalon kuorrutus sulattamalla suklaa ja vaahdottamalla vaniljakastike. Sekoita sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja vaahdotettu vaniljakastike keskenään.  Pursota kuorrutus jouluhalon päälle.

  6. Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.

  7. Tarjoa hyvän kahvin kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.