Jouluhalko on perinteinen, alun perin ranskalainen joululeivonnainen. Reseptimme täyteläisessä jouluhalossa maistuvat suklaa ja syvänpunaiset kirsikat. Tarkan ja selkeän ohjeen avulla saat aikaan upean lopputuloksen joulun kahvipöytään!
Laita uunipellille leivinpaperi. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Valmista jouluhalon täyte. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille.
Valmista jouluhalon kuorrutus sulattamalla suklaa ja vaahdottamalla vaniljakastike. Sekoita sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja vaahdotettu vaniljakastike keskenään. Pursota kuorrutus jouluhalon päälle.
Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.