Leivo ihanan suklainen kääretorttu tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden.

Suklaaunelma Kääretortun täyte on suklainen, makua on taitettu raikkailla marjoilla tai raparperilla.

Supersuklaisen lopputuloksen saat, kun teet suklaakuorrutuksen tortulle tai tarjoat viipaleet suklaakastikkeen kanssa.

Katso video kääretortun valmistuksesta ohjeen alta.

Ainekset 10-12:lle annosta

Pohja:
4
munaa
dl
tummaa sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
100
g
tummaa suklaata
1
tlk
kevyt tuorejuustoa (n. 13 %)
½
dl
sokeria
2
valkuaista
1
dl
vispikermaa (20 %)
1
dl
keitettyjä raparperikuutioita tai marjoja
(Kuorrutus:)
100
g
tummaa suklaata
½
dl
kevytkermaa
pinnalle suklaalastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Sulata suklaa varovaisesti (vesihaude tai mikro). Anna hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto.

  4. Levitä torttulevylle keitetyt raparperipalat (tai marjat) liemineen, sillä ne kostuttavat torttua ja sen päälle suklaaseos. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa), koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.