Ainekset n. 30 annosta

100
g
rouhittua tummaa suklaata
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Chilimousse päälle:
200
g
sitruunatuorejuustoa
n.2
rkl
chilitahnaa
2
dl
vispikermaa
1
rkl
chiliflakesia

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Kauli taikina ohueksi, 2-3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

  2. Painele perinteisellä piparimuotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min kauniin värisiksi. Piparit palavat helposti, ole tarkkana.

  3. Sekoita chilitahnaa tuorejuustoon niin, että saat siitä mieleistä, itsellesi tai vieraillesi sopivan voimakasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita chilijuustoseos joukkoon. Pursota pipareiden päälle tai tarjoa mousse erikseen niin, että jokainen voi levittää sitä pipareille haluamansa määrän. Ripottele pinnalle chilihiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.