Ainekset noin 8:lle annosta

Pohja:
3
munaa (riko lasiin)
sokeria (vastaava määrä lasista kuin kananmunia)
1
tl
leivinjauhetta
5
rkl
kaakaojauhetta
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Kostutus:
½
dl
maitoa
1
rkl
konjakkia
1
tl
vanijasokeria
Täyte ja päällinen:
2
dl
kermaa
1
tl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata

Ohje

POHJA:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, neliönmalliseen uunivuokaan ja paista 225-asteessa n.35-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Kumoa kakku lautaselle hieman jäähtyneenä ja leikkaa pohja puoliksi. Mikäli et omista neliönmallista kakkuvuokaa, kaada taikina esim. lasagnevuokaan, joka on vuorattu voidellulla leivinpaperilla. Tai tee taikinasta kääretorttulevy uunipellille ja leikkaa jäähtyneenä siitä neliöitä kakkupohjia varten.

KOSTUTUS:

½ dl maitoa + 1 rkl konjakkia +1 tl vaniljasokeria (kostuta sekä pohja, että kansi)

TÄYTE JA PÄÄLLINEN:

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Levitä vaahtoa pohjalevylle, nosta kansilevy päälle ja peitä koko kakku vaahtoon.

Laita suklaa pakastepussiin ja sulata muutama sekunti kerrallaan mikrossa, jotta se sulaa tahnaksi. Koristele sillä kakku esim. isä -tekstillä tai muuten isän mieleiseksi.

VINKKI: Tähän kakkuun sopii hyvin laittaa kermavaahdon lisäksi täytteeseen hedelmäpaloja, esim. banaaniviipaleita, ananasmurskaa, säilyke mango- tai persikkakuutioita ja/tai halutessa lisäksi ohut kerros hilloa tai suklaalevitettä. Levitä nämä ensin väliin ja sitten vasta kermavaahto.

Resepti:
Susanna Penttonen. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.