Mikä olisi parempi aurinkoisen aamun – ja varsinkin synkän sateisen – piriste kuin tuhti makuinen pannari? Tämän pannarin tärkein ainesosa on raastetulla sitruunan kuorella maustettu sokeri, joka antaa muuten kiistatta hieman yksiulotteiseen makuun uutta potkua. Perinteiset vadelmat ja kermat kuuluvat myös asiaan.

Ainekset 4:lle annosta

Sitruunapannarit
½
dl
sokeria
1
dl
sitruunan kuori raastettua
Taikina:
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
sokeria
0,25
tl
vaniljasokeria
0,25
tl
suolaa
0,25
tl
kanelia
1
sitruunan mehu
100
g
voita, josta 1 rkl vuoan voiteluun
Lisäksi:
tuoreita vadelmia
kermavaahtoa
tomusokeria

Ohje

  1. Valmista aluksi sitruunasokeri. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuori ohuelti ja sekoita raaste sokerin kanssa. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Sekoita kaikki ainekset paitsi voi sauvasekoittimella taikinaksi. Anna turvota noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Voitele kakkuvuoka huolellisesti voilla. Kuohkeuta taikina vielä uudelleen sauvasekoittimella ja kaada voideltuun vuokaan. 
  4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Ripottele kuuman pannukakun pinnalle reilusti sitruunasokeria. Tarjoa vadelmien, kermavaahdon ja tomusokerin kanssa.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.