Tämä ruoka on mainio niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohen tilalla voit käyttää muuta saatavilla olevaa kalaa. 

Ainekset 4 -5:lle annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Kastike:
1
rkl
rypsiöljyä
n. 500
g
kirjolohifileetä
2-3
kevätsipulin vartta
200
g
kesäkurpitsaa
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
n. ½
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua roseepippuria
n. 2
dl
kermaa
Lisäksi:
2-4
rkl
(parmesaani)juustoraastetta
rouhittua roseepippuria
(rucolaa)

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä n. 8 min. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.

  2. Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Leikkaa lohesta suikaleita tai kuutioita ja paista ne öljyssä pannulla. Silppua sipulin varret ja suikaloi kesäkurpitsa, lisää nämä pannulle. Pese sitruuna hyvin ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä puristettua sitruunan mehua kastikkeen joukkoon. Mausta seos suolalla ja roseepippurilla. 

  3. Kaada pannulle kerma, lämmitä seos ja lisää joukkoon lopuksi vielä pasta.

  4. Jaa ruoka annoksiin ja lisää annosten päälle parmesaaniraastetta ja rouhittua roseepippuria. Tarjoile halutessasi rucolan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.