Sitruunapasta syntyy nopeasti ja on herkullinen sellaisenaan tai lisukkeen kanssa.

Tähän ruokaan sopii hyvin uritettu, vinoon leikattu penne-pastan muotoinen Putkipasta, koska kastike tarttuu helposti pastaan antaen sille makua. Myös fusilli-pastan muotoinen Kierrepasta sopii tähän ruokaan.

Ruokaan sopii niin tavallinen kerma kuin sitruunakerma, jälkimmäistä käytettäessä riittää vähän pienempi sitruunanmehun määrä, paitsi jos tykkäät hyvin sitruunaisesta mausta.

Pasta ei yleensä odota ruokailijaa, vaan ruokailijat odottavat pastaa. Jos näin ei jostain syystä käykään, vaan pasta joutuu seisomaan, kannattaa lisätä vähän nestettä (esim. pastan keitinlientä) ruokaan.

 

Ainekset 4:lle annosta

25
g
voita ja/tai oliiviöljyä
2
salottisipulia
1-2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu (½ dl)
ja kuori (1 rkl)
2
rkl
valkoviiniä tai vettä
½
dl
pastan keitinvettä
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa
100
g
tuorejuustoa (esim. tryffeli- tai mascarpone)
2
dl
(sitruuna)kermaa
1
tl
suolaa
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
viinisuolaheinää ja rucolaa
Annosten pinnalle:
raastettua parmesaania
raastettua sitruunankuorta

Ohje

  1. Varaa kaikki aineet, astiat ja mitat valmiiksi.
  2. Esivalmistele ainekset. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Kuoriraaste säästetään annosten päälle. Raasta myös parmesaani hienoksi raasteeksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, runsaassa suolalla maustetussa vedessä, mutta vähän vähemmän aikaa kuin pakkauksessa on ilmoitettu eli Putkipastaa 7–8 minuuttia ja Kierrepastaa 5–6 minuuttia. Säästä keitinvedestä noin ½ dl.
  4. Valmista pastan kiehuessa muu seos.
  5. Kuumenna rasva isolla pannulla ja kuullota siinä hienonnettu sipuli- ja valkosipulisilppu miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää sitruunanmehu, valkoviini ja pastan keitinvettä. Anna kiehahtaa ja keitä lientä vähän kasaan.
  6. Lisää keitetty ja valutettu pasta sitruunaiseen liemipohjaan ja sekoita. Lisää seuraavaksi parmesaaniraaste, tuorejuusto ja kerma. Sekoita ja anna kuumentua niin, että juustot sulavat mukaan. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja tarkista täyteläinen maku.
  7. Jaa pasta annoksiksi lautasille viinisuolaheinän ja rucolan kera. Koristele annokset  parmesaani- ja sitruunankuoriraasteella.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Sitruunan kuoriraaste

Pese raastettava sitruuna hyvin. Varo raastamasta keltaisen kuoren alla olevaa valkoista osaa. Käytä mieluiten luomusitruunoita.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.