Ainekset annosta

Täyte:
4
liivatelehteä
350
g
savusiikaa (perattuna)
1
iso punasipuli
400
g
ranskankermaa
400
g
ruohosipulituorejuustoa
½
dl
hienonnettua tilliä
mustapippuria
½
dl
sitruunamehua
Pohja:
7
viip.
ruisvuokaleipää
½
dl
maitoa
Koristelu:
herneenversoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna savusiika ja punasipuli. Sekoita keskenään kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

  2. Lusikoi täyte silikoniseen rengasvuokaan (katso muut vaihtoehdot vinkistä). Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat ohuelti pois. Leikkaa sopivan kokoisia paloja, joilla saat peitettyä täytteen pinnan. Kostuta maidolla. Jos pakastat kakun, kostuketta ei tarvita, sillä sulamisneste kostuttaa pohjan.

  3. Nosta kakku pakastimeen tunniksi pariksi tai kunnes pinta on kohmettunut ja kakun saa kumottua silikonivuoasta. Kakun voi myös säilöä pakastimessa ja kumota jäisenä. Tällöin kakku on kannattaa ottaa jääkaappiin edellisenä päivänä sulamaan. Irrota vuoasta taivuttamalla reunoja ylöspäin.

  4. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla, kuten pelargoneilla.

  5. Tarjoile esimerkiksi tillillä maustettujen skonssien kera!

Vinkki: Kakkua jäädytetään silikonisessa vuoassa pakastimessa sen verran, että sen saa irrotettua vuoasta. Voit hyydyttää kakun myös kelmulla vuoratussa pyöreäpohjaisessa kulhossa tai irtopohjavuoassa.

Näissä tapauksissa pakastinta ei tarvita, vaan riittää, että liivate hyydyttää täytteen. Irtopohjavuoassa kannattaa pohjakerros tehdä leipäviipaleista täytteen alle.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.