Ainekset 7-8 kpl annosta

Salmiakkivohvelitaikina:
dl
kivennäisvettä
2
dl
kermaa
½
dl
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
Paistamiseen:
voita tai juoksevaa margariinia
Rahkalakritsiherkku:
n.2
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
n.2
dl
maitorahkaa tai sitruunarahkaa
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
mansikoita
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
turkinpippureita tai salmarilakuja

Ohje

Vohvelit:

  1. Mittaa kulhoon kivennäisvesi, kerma (eri laadut sopivat) sekä kastike ja vispaa sekaan pussillinen jauhoseosta.
  2. Paista vohvelipannun keskilämmöllä vohveleita.

Rahkalakritsiherkku:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.
  2. Laita vohveleille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta ja lakuja.

VINKKI: Laktoosittomia vohveleita saa käyttämällä laktoositonta kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä pelkkää vichyä tai kevyttä kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.