Ihana helmikuu on täällä. Helmikuussa juhlitaan Runebergiä, ystäviä ja laskiaista. Näihin kaikkiin kuuluu monella eri tapaa herkuttelu ja jopa nimikkoleivokset. Täällä blogissa keskitytään laskiaiseen ja pulkkamäkeen. Yritin miettiä jotain helppoa ja ruokaisaa evästä pulkkamäkeen tai sitten ihan ruokaisaksi välipalaksi. Evään pitäisi olla juuri sellaista, mikä sopisi myös perheen pienille mäenlaskijoille.
Pizzahan maistuu lähes kaikille ja jokaisella on siihen omat suosikkitäytteet. Niinpä ryhdyin pitsaevään leivontaan. Minä tein pitsoista ruokaisia pitsakampoja, joissa makuina on meidän perheen suosikki eli kinkkupizza. Täytteenä on yrttinen tomaattikastike, palvikinkku ja mozzarella-juusto. Näissä on sekin hyvä, että ne maistuvat lämpiminä ja jäähtyneinä. Näillä eväillä pärjää varmasti.
Pitsakammat valmistat helposti ja nopeasti, koska taikinan löydät helposti kaupan pakastealtaasta. Käytin pitsakampoihin Myllyn Parhaan Torttutaikinalevyjä, joten myös joulusta jääneet torttutaikinalevyt voit hyödyntää näihin helmikuun herkkuihin. Pakastetut torttutaikinalevyt ovat hyvin irtonaisia, joten voit tehdä helposti pienemmän tai suuremman määrän pitsakampoja – ihan tarpeen mukaan.
Kommentteja ja keskustelua