Tee rukiisia suolaisia keksejä kevään juhliin.

Saat kekseistä kauniin muotoisia esimerkiksi sydänmuotilla.

Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa.

Ainekset 25 kpl annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
1-2
silputtua kevätsipulia varsineen
200
g
lämminsavustettua lohta tai graavilohta
1
retiisinippu
1
tl
sitruunapippuria
200
g
kevyt fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
½
dl
silputtua tuoretta basilikaa
100
g
voimakkaanmakuista juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Kauli taikina ohueksi.

  2. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sydämien päälle sipulirenkaita, lohisuikaleita, retiisirenkaita sekä fetakuutioita.

  3. Ripottele pinnalle sitruunapippuria ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Kokeile keväällä lisäksi keitettyä vihreää parsaa sydämien päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.