• Lue reseptistä lisää Arja Elinan blogikirjoituksesta, jossa kerrotaan ravustuksesta, rapujuhlien järjestämisestä ja tämän reseptin käytöstä osana rapuillan menuta.

Ainekset annosta

1
l
kantarelleja ja/tai mustia torvisieniä
2
kesäsipulia varsineen
25
g
voita tai margariinia
3
dl
maitoa, maitojuomaa tai kauramaitoa
2
dl
juustokermaa (esim. kolmen juuston ruokakermaa) tai kaurakermaa
1
tl
suolaa
1
tl
musta- tai valkopippuria myllystä
½-1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
dl
tuoretta oreganoa tai tilliä
75
g
parmesaanilastuja

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet ja kuutioi sipulit. Kuumenna rasva isolla pannulla tai kasarissa ja paista silputut sienet ja sipulit siinä. Ripottele joukkoon karkeat vehnäjauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan maito ja ruokakerma. Sekoita hyvin ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  2. Mausta muhennos mieleiseksi, käytä ainakin suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä. Lisää lopuksi parmesaanijuustoa tai laita parmesaanilastut erikseen tarjolle pöytään.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.