Ainekset kuudelle rallattajalle annosta

Täyte:
200
g
meheviä, kuorettomia ravun pyrstöjä (säilyke tai pakaste)
200
g
tuorejuustoa, maustamatonta mielellään
½
tl
suolaa
½
tl
rouheaa mustapippuria
½
dl
puolitujua chilikastiketta
2
tl
luomusitruunan kuoriraastetta
1
rkl
sitruunasta puristettua mehua
3
kananmunaa
dl
tilliä ja ruohosipulia hienoksi hakattuna
150
g
maukasta juustoraastetta
2
punasipulia ohuina lohkoina
1
tl
ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi ø 25–27 cm:n irtopohjavuokaan.

  2. Pane sulanut taikina painellen vuoan pohjaan ja 3 cm:n verran reunaan. Tikkaa haarukalla reiät taikinaan. Ruttaa reilu pätkä foliota ja aseta se taikinareunan tukirenkaaksi esipaistoon. Työnnä vuoka uunin alatasolle ja paista 220 asteessa 10–12 minuuttia.

  3. Valuta ravunpyrstöt. Anna tuorejuustolle kyytiä sekoittamalla, lisää mausteet, chilikastike, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kananmunat vauhdikkaasti sekoittaen. Pyöräytä vihersilppu ja juustoraaste mukaan ja hulauta juustotäyte esipaistetun pohjan päälle. Muistithan muuten poistaa foliotukirenkaan? Pudottele ravunpyrstöt päälle ja asettele punasipulilohkot keskelle ketoa. Valuta siirappi sipulien päälle.

  4. Jatka paistamista uunissa 160–170 asteessa noin 50 minuuttia. Jos täyte ei ole tässä ajassa hyytynyt, niin piru on merrassa.

  5. Sytytä koristelyhdyt palamaan, pyydä ystävät pöytään ja tarjoa lämmintä piirakkaa rapuaikaan. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.