Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Kantarellitäyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
½
l
kantarelleja
2
sipulia varsineen
½
tl
suolaa
tl
valkopippuria
rosmariininoksa hienonnettuna
½
dl
pinjansiemeniä
2
dl
kermaviiliä
1
muna

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Valmista täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muna.
  3. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviili-munaseos.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.