Ainekset 2:lle pääruoaksi, 4-6:lle alkuruoaksi annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
2-3
punajuurta (n. 350 g kuorittuja punajuuria viipaleina)
vähän vettä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
2-3
tl
balsamiviinietikkaa (tai 1-2 tl punaviinietikkaa)
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
tuoretta salviaa, persiljaa tai tilliä

Ohje

  1. Valmista pohjataikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). 
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja lisää vähän vettä. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kannen alla välillä viipaleita käännellen.
  3. Silppua sipulit ja lisää ne punajuurten sekaan kattilaan. Kaada joukkoon ruokakerma/kasviskermavalmiste ja keitä, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt ja haihtunut, sekoita välillä. Mausta balsamietikalla, suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.
  4. Vuoraa metallivuoka (halkaisija n. 22 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina pyöreäksi levyksi, niin että se nousee reunoille n. 3-4 cm. Nosta taikina vuokaan ja painele muotoonsa ja hyvin reunoille. Voit halutessasi puristella foliosta renkaan pitämään reunat paremmin ylhäällä esipaistamisen ajan.
  5. Pistele pohja hyvin haarukalla. Esipaista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa 5-8 minuuttia. Poista mahdollinen foliotukirengas.
  6. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista 10 -15 minuuttia 200-asteessa uunin keskiosassa. Tarjoa lämpimänä. Koristele pinta yrteillä lisäkkeen mukaan.
  7. Punajuuripiirakan seuraksi maistuu mäti, silputtu maustekurkku tai sienet, hienonnettu salottisipuli ja kevytranskankerma tai pelkkä ranskankerma.

VINKKI: Voit myös ripotella piirakan pinnalle sinihomejuustomuruja ennen paistamista.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.