• Tee maukas laatikko ohrasta, punajuuresta ja sinihomejuustosta.
  • Mikäli et pidä sinihomejuuston mausta, kokeile miedompana appelsiinituorejuustoa, joka myös toimii punajuuren kanssa.
  • Tämä on selvästi slow-food eli aikaa menee, mutta huokeaa ruokaa syntyy reilusti eikä itse tekeminen sinänsä ole vaativaa.

Ainekset n. 10:lle tai n. 5:lle kahteen ruokailuun annosta

6
isohkoa punajuurta (n. 1 kg)
2
sipulia
2
tl
mustapippuria
175
g
sinihomejuustoa
2
munaa
5
dl
maitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
voita

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan kahteen kattilaan. Keitä punajuuret kuorineen toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 1-1½ tuntia, aikaan vaikuttaa punajuurien koko. Keitä ohrasuurimot toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika on 45 minuuttia. Valuta kypsistä ohrista keitinvesi pois.

  2. Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi raastimella tai monitoimikoneella, laita raaste isoon kulhoon. Hienonna mukaan sipulit ja lisää valutetut ohrat sekä mausteet. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Sekoita massa kunnolla sekaisin.

  3. Voitele 2 laakeaa uunivuokaa (1,5–1,8 l) ja kaada seokset niihin. Riko munat ja vispaa ne kevyesti maitoon. Lisää munamaitoa vuokiin niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare.

  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Tarkkaile uunisi lämpöä, jos uuni tuntuu paistavan liian tehokkaasti, pienennä lämpöä tai paista hieman lyhyempi aika.

VINKKI: Sinihomejuuston tilalla voit käyttää 200 g appelsiinituorejuustoa, lisää tällöin ruokaan 1-2 tl suolaa. Kokeile myös bataattilaatikkoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.