Porkkanaskonssit sopivat täydellisesti syksyn pimeneviin iltoihin. Ne maistuvat heti tuoreeltaan esimerkiksi tuorejuuston kanssa. Porkkanaraaste antaa mehevyyttä ja pientä makeutta skonsseihin.

Skonssit ovat pikaleipiä eli valmistuvat todella nopeasti. Taikina ei kaipaa nostatusta, vaan voit paistaa skonssit heti taikinan valmistamisen jälkeen ja herkutella ne lämpiminä. Nämä ovat tarjolla noin puolessa tunnissa, joten sopivat tarjottavaksi vaikka yllätysvieraille.

Voit valmistaa taikinan käsin tai monitoimikonetta käyttäen. Monitoimikone nopeuttaa taikinan valmistamista, mutta käsinkin saat valmistettua taikinan suhteellisen helposti ja nopeasti. 

Kurkkaa alta resepti ja leivo porkkanaskonssit jo vaikka tänään.

Ainekset 6 annosta

Porkkanaskonssit
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
50
g
voita
80
g
hienoa porkkanaraastetta
1
dl
maitoa
½
dl
kermaa

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, suola sekä leivinjauhe keskenään tavallisessa kulhossa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. Lisää joukkoon kylmä voi pieninä paloina. Nypi taikina käsin tai pyöräytä monitoimikoneessa hienoksi muruksi.
  2. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä maito ja puoli desilitraa kermaa. Sekoita ainekset sekaisin lastalla tai käsin. Taikinaa ei kannata työstää liikaa. Riittää, että saat aineksista taikinan. Jos taikina on kovin kuivaa, lisää tarvittaessa pieni määrä (noin ruokalusikallinen) kermaa, jotta taikina pysyy hyvin kasassa.
  3. Ota taikina kulhosta ja muotoile siitä leikkuulaudan, leivonta-alustan tai leivinpaperin päälle pyöreä levy (noin 15 cm halkaisijaltaan). Leikkaa levy kuudeksi kolmioksi ja nosta kolmioskonssit leivinpaperin päälle uunipellille. Voit halutessasi voidella skonssit kananmunalla, maidolla tai kermalla ennen paistoa.
  4. Paista skonsseja 200 asteissa uunissa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes skonssit ovat kypsiä. Tarjoile heti tuoreeltaan esimerkiksi tuorejuuston kanssa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.