Herkulliset porkkanamuffinit maistuvat talvipäivinä. Porkkana ja mausteet tekevät muffinsseista ihanan meheviä.

Jos kaapistasi ei löydy kaikkia aineksia ja mielesi tekee helposti valmistuvaa, pientä makeaa, kannattaa kokeilla superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Ainekset 12 kpl annosta

1
tl
inkivääriä
1
tl
kanelia
2
dl
fariinisokeria
1
tl
ruokasoodaa
1
appelsiinin kuori raastettuna
(2-3
rkl
mantelirouhetta)
3
keskikokoista porkkanaa
2
munaa
dl
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Kuorrutus:
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
½
appelsiinin mehu

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, mausteet, sokeri, sooda ja pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä halutessasi mantelirouhe).

  2. Raasta porkkanat hienolla terällä raasteeksi. Sekoita munat ja öljy keskenään. Lisää porkkanaraaste jauhoseokseen sekä kananmuna-öljyseos ja sekoita tasaiseksi.

  3. Jaa seos 12 muffinivuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.

  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.