Uusi tapa leipoa pikkuleipiä on yhdistää muro- ja piparkakkutaikinaa, näin saat pehmeämpiä pikkuleipiä.

Sekoita taikinaseokseen pieniä kuivattuja hedelmäpaloja, sukaatteja, manteleita jne.

Leivo taikinasta kaksi pitkää pötköä ja paista sellaisenaan, leikkaa jäähtyneenä vinoiksi viipaleiksi.

Ainekset noin 30 kpl annosta

2
dl
kuivattua hedelmäsekoitusta, esim. sukaatteja, aprikoosia, viikunoita, taatelia, karpaloita, kirsikoita, marjoja, manteleita, pähkinöitä
Pinnalle:
kananmunaa
raesokeria

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 20 min ajaksi.
  2. Pilko kuivatut hedelmät terävällä veitsellä pieneksi hakkeeksi. Sekoita ne ja yksi piparitaikinalevy ja puolet murotaikinalevystä käsin taikinapalloksi. Leivo taikinasta 2 pitkää pötköä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  3. Paista leivinpaperin päällä 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 min. Leikkaa tangot jäähtyneinä vinoiksi viipaleiksi.

VINKKI: Voit laittaa hedelmäpalat jo aiemmin (esim. yön yli) maustumaan rommiin, sherryyn tms.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.