Voit käyttää ohjeeseen myös 150 g pakastepinaattia.

Kun paistat lettuja paistinpannulla, saa pannu olla ensin isolla teholla, jotta paistinpannu kuumenee kunnolla. Vähennä sen jälkeen melko miedolle lämmölle, jotta letut eivät pala.

Käännä lettu siinä kohtaa, kun letun yläpuolen pinta alkaa hyytyä.

Nauti pinaattiletut esimerkiksi perunamuusin, raejuuston ja puolukkahillon kanssa.

Ainekset noin 40 kpl annosta

Taikina:
2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa tai kauramaitoa
1-1½
tl
suolaa
n. 2
l
pinaatinlehtiä (n. 150 g kypsänä)
30
g
voita tai margariinia
2
rkl
rypsiöljyä
Paistamiseen:
30
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.

  2. Paista sillä aikaa puhdistettua pinaattia isolla pannulla voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa pinaatti terävällä veitsellä hienoksi. Sekoita pinaattihakkelus lettutaikinaan.

  3. Kuumenna lettupannu kunnolla ja sivele lettupannun koloihin rasvaa. Anna rasvan sulaa ja kaada lettupannun koloihin taikinaa. Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja molemmin puolin, käytä lastaa apuna lettujen kääntämiseen.

  4. Nauti kuumana sellaisenaan esimerkiksi puolukkahillon kanssa tai perunamuusin tai pastan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.