• Intiassa kasvisruokien kirjo on erittäin monipuolinen, koska siellä on paljon hinduja ja buddhia, joiden ruokavalio on pääsääntöisesti vegetaristinen.
  • Jopa noin 30 % Intian väestöstä noudattaa täysin kasvisperäistä ruokavaliota.
  • Intialaisen keittiön suosikkiruokia on Palak paneer, joka on lämpimän mausteista curryruokaa – juustoa pinaatti-kermakastikkeessa.
  • Täyteläinen Paneer-juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.
  • Vegaanisen saat siitä käyttämällä leipäjuuston tilalla kaurapalaa (Yosa) ja pippuriruokakerman kauraversiota tai kookosmaitoa.

Ainekset n. 4:lle annosta

Lisäke:
Palak paneer:
n. 225
g
Paneer-juustoa (Apetina) tai Yosa Kaurapalaa (Fazer)
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
2
sipulia
n. 2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili (n. 10 cm)
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
mietoa intialaista currytahnaa (Patak's)
1
tl
juustokuminaa
70
g
tomaattipyreetä
250
g
hienonnettua pinaattia
2
dl
pippuriruokakermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
(tai kookosmaitoa + mausteita)
1
dl
vettä
Lisäksi:
naan-leipää
paksua jogurttia
korianterisilppua

Ohje

  1. Keitä Basmati Riisi tai Irtonainen Kaura+Riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Saat noin 8 dl lisuketta.

  2. Kuivaa juusto ja kuutioi se. Paista juustokuutioita öljyssä pannulla, jotta juusto saa hieman väriä. Nosta sivuun. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja hienonna chili (poista siemenet).

  3. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon raastettua inkivääriä, currytahnaa ja juustokuminaa. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti, myös pakastepinaatti sopii. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes pinaatti pehmenee tai sulaa. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää sopivan koostumuksen saamiseksi vähän vettä. Maista sopivan vahva maku, lisää tarvittaessa mausteita.

  4. Kääntele juustokuutiot kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin tai suurimoiden ja naan-leivän, paksun jogurtin ja korianterisilpun kanssa.

VINKKI: Kokeile Paneer-juuston tilalle suomalaista leipäjuustoa ja käytä ainakin tällöin lisukkeena kauraa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.