Pikarisotto lohella, suolainen lounaspuurokulho italialaiseen tyyliin

Pikarisotto lohella, suolainen lounaspuurokulho italialaiseen tyyliin

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota
Valmisteluaika
5 min
Kokonaisaika
15 min

Riisihiutaleista valmistat pikarisoton tyylisen lounaspuuron nopeasti.

Kulhoruoat ovat suosittuja. Hiutaleita käyttämällä loihdit suolaisia lounaita, jotka on valmistettu puuron tyyliin.

Mikäli haluat käyttää raakaa lohta, laita se kypsymään heti alkuvaiheessa.

Ainekset 2:lle annosta

1
punasipuli tai 2 salottisipulia
1
rkl
oliiviöljyä
7
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
dl
kuivattuja karpaloita
½-1
tl
suolaa
1
dl
rucolaa
1
dl
tuoretta basilikaa (tai 2 tl kuivattuna)
100
g
(lämmin)savulohta
Annosten päälle:
parmesaaniraastetta

Ohje

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuli siinä. Lisää hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti öljyssä. Lisää vesi, jonka olet voinut kuumentaa vedenkeittimessä, lisää myös sitruunanmehu ja karpalot. Mausta suolalla.

  2. Anna seoksen kypsyä 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen vähän pilkottu rucola ja basilika sekä savulohi puuron joukkoon.

  3. Jaa ruoat kulhoihin, ripottele pinnalle parmesaania ja nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.