Someleipuri 2022 Piia Hjelt (@ihan_ite_) karkottaa kaamoksen tummat pilvet pikaisilla puolukkapiirakoilla, jotka valmistuvat hämmentävän helposti vain neljästä raaka-aineesta. Piiaa ei syksy toki muutenkaan lannista, sillä hän pitää kaikista vuodenajoista.

"Syksyssä ihaninta on värit: vihreä muuttuu keltaiseksi, oranssiksi ja punaiseksi. Luonto on tosi upea! Illat hämärtyvät ja kynttilät, lyhdyt ja tunnelmavalot voi kaivaa esiin. Sadepäivinä voi hyvällä omallatunnolla linnoittautua sohvan nurkkaan lukemaan hyvää kirjaa kuuman kaakaon kera."

Piian mukaan iltojen hämärtyessä onkin mukavaa, kun on helppoa ja nopeaa tarjottavaa: "Kirpsakat puolukat ja vanilja saavat aivan syntisen hyvän liiton. Vaikka reseptini on hyvin helppo ja nopea toteuttaa, se on kuitenkin pullollaan makua!"

Älä jää syksyn sateisiin seisomaan, vaan leivo hymy huulillesi Piian ihanalla reseptillä.

Ainekset 10 annosta

1
pkt
vaniljatuorejuustoa (200 g)
200
g
puolukoita
ripaus (tomu)sokeria

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Pudota nokare tuorejuustoa levyille ja levitä lusikalla niin, että n. 1 cm reunaa jää nakuksi.
  4. Ota levyn kulmista kiinni ja taita keskustaan niin, että kulmien väliin jää reilu 1 cm. Paina hyvin kiinni.
  5. Nosta keskelle jäävään koloon keko puolukoita ja ripottele halutessasi (tomu)sokeria pinnalle.
  6. Paista uunissa 225 °C noin 15–20 minuuttia.

VINKKI: Jos haluat, että piiraat pysyvät paremmin kiinni, voit taittaa ensin kulmat ja nostaa sitten keskelle nokareen vaniljatuorejuustoa ja sen päälle puolukoita.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Piia Hjelt

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.