Ainekset 2 kpl annosta

6
dl
piimää
50
g
hiivaa
½
dl
siirappia
2
tl
suolaa
1
rkl
kuminaa tai fenkolia
50
g
voisulaa

Ohje

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi, suola, kumina ja jauhoja vähän kerrallaan vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Alusta taikina hyvin.

  2. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. 

  3. Laita taikinaa voideltuihin pitkiin uuninkestäviin vuokiin. Täytä vuoat taikinalla vajaaseen puoleen väliin saakka. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä. 

  4. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 min kauniin ruskeiksi.  Kumoa leivät pois vuoista melko kuumina, jotta ne irtoavat hyvin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.