Tässä makaronilaatikko valmistetaan trendikkäästi uunipellille, jolloin siihen syntyy runsaasti herkullista paistopintaa ja kypsymisaika nopeutuu huomattavasti. Peltimakaronilaatikkoon uppoavat hyvin niin tavalliset makaronit kuin tummat makaronit. Myös Myllyn Paras Kauramakaroni käy hyvin, siitä syntyy eritoten maistuva kanapeltimakaronilaatikko kanajauhelihan kanssa. Maun kruunaa kirsikkatomaatit, timjami ja cheddarjuusto.

Ainekset noin 4–6:lle annosta

Makaroni-jauhelihaseos:
400
g
jauhelihaa
1
iso sipuli tai 3 salottisipulia
1-1½
tl
suolaa
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua timjamia (tai n. 1 rkl tuoretta)
1
rasia
kirsikkatomaatteja (n. 200 g)
Munamaito:
3
kananmunaa
8
dl
maitoa tai kaurajuomaa
Pinnalle:
150
g
cheddarjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi /al dente eli noin 7 minuuttia. Valuta lävikössä.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota (eli paista nopeasti ruskistamatta) se ja jauheliha paistinpannulla. Mausta kypsä seos mieleiseksi.

  3. Levitä iso leivinpaperi ison reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille. Levitä keitetyt makaronit siihen. Levitä päälle paistettu jauhelihaseos. Puolita tomaatit ja ripottele ne päälle. Riko munien rakenne rikki mittakannuun ja kaada maito tai kaurajuoma mukaan, sekoita hyvin. Kaada neste makaronien päälle pellille hitaasti valuttaen. 

  4. Nosta pelti varovasti 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Kypsennä noin 15 minuuttia. Ripottele sen jälkeen päälle juustoraaste ja nosta pelti uunin keskitasolle ja jatka paistamista 5–10 minuuttia kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.