Tämän jälkiruoan voit tehdä 1-2 päivää etukäteen ennen vieraiden saapumista pääsiäisaterialle.

Jos haluat tästä vaihtoehdon pashalle, voit tehdä reseptistä enemmän pashan makuisen lisäämällä reseptiin sokeria, mantelirouhetta ja pieniä keltaisia rusinoita.

Kookosmaidon tilalla voi käyttää myös kermaa tai vastaavaa kasvisvalmistetta.

Rahka-, viili- tai raejuustotölkit toimivat myös kätevästi annosvuokina.

Ainekset 5-6:lle annosta

4
dl
vettä
4
dl
kookosmaitoa
1
tl
vaniljasokeria
Päälle:
mangososetta, -hilloa tai -marmeladia

Ohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua n. 5 min. Lisää kookosmaito ja hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi n. 40 min. Mausta lopuksi suolalla.

  2. Jaa puuro vedellä kasteltuihin annosvuokiin. Anna puuron jäähtyä vuoissa.

  3. Kumoa vuoat jäähtyneenä, levitä lusikalla päälle mangososetta, hilloa tai marmeladia.

VINKKI: Kokeile appelsiinia mangon tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.