Uunissa syntyy puuro vähällä vaivalla.

Herkullinen ja monien makuun sopiva puuro syntyy omenista ja riisistä. Omenien joukkoon voi halutessaan laittaa luumulohkoja.

Tarjoa uuniriisipuuro kanelin tai vaniljasokerin ja hunajan, vaahterasiirapin tai sokerin kanssa.

Ainekset 4:lle annosta

Puuro:
1
rkl
voita tai margariinia
½
tl
suolaa
½
dl
sokeria
½-1
tl
kanelia tai vaniljasokeria
n.3
omenaa (n. 5 dl pieniä kuutioita)
1-2
tl
sitruunan mehua
8
dl
maitoa tai kaurajuomaa
Voitelu:
voita tai margariinia
Lisäksi:
omenakuutioita
vaahterasiirappia, hunajaa tai sokeria
kanelia tai vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele uunivuoka ja lisää sinne puuroriisi, suola, sokeri, kaneli tmv. ja pieneksi kuutioidut omenat. Sivele omenakuutiot sitruunamehulla, jolloin ne eivät tummu niin helpolla.
  2. Kaada maito tai kaurajuoma päälle. 
  3. Kypsennä puuroa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 tunnin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuro on paksuuntunut.
  4. Puuroa voi sekoitella kypsennyksen puolessa välissä kerran, jolloin omenapalat sekoittuvat tasaisemmin.
  5. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI! Kokeile myös perinteistä uuniriisipuuroa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.