Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla.

Enemmän makua saat ruokaan, kun liotat kirsikoita rommissa tai kirsikkaliköörissä ennen paistokseen laittamista.

Voit tehdä paistoksen myös pienempiin, uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin saat tyylikkään jälkiruoan esim. juhlatarjoiluun.

Ainekset 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka annosta

2
dl
kirsikoita (tai rusinoita)
dl
rommia tai kirsikkalikööriä)
n.10
pientä kotimaista hapokasta omenaa
1
tl
kardemummaa
1
tl
sokeria
Muruseos päälle:
150
g
margariinia (tai voita)
dl
tummaa fariinisokeria

Ohje

  1. Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois.

  2. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

  3. Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet. Katso myös tavallisen kaura-omenapaistoksen resepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.