Tämä ohje saa inspiraationsa kauan sitten eräässä pariisilaisessa bistrossa nautitusta jälkiruuasta, joka ei ollut mitään sen ihmeellisempää kuin sokeriliemessä pehmeäksi hauduteltua nektariinia tuoreen mintun maustamana. Marriage made in heaven!

Ainekset 3-4:lle annosta

dl
vettä
½
tl
vaniljasokeria
½
tl
kanelia
100
g
ricottaa
4
nektariinia kuorittuna ja viipaloituna
pistaasipähkinöitä murskattuna
hunajaa
tuoretta minttua silputtuna

Ohje

  1. Laita kaurahiutaleet, vesi, vanilja ja kaneli pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna hautua osittain kannella peitettynä reilut 10 minuuttia välillä sekoittaen.

  2. Sekoita ricotta puuron sekaan. Jaa puuro kulhoihin. Lisää päälle nektariinit ja pistaasit.

  3. Viimeistele hunajalla ja tuoreella mintulla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.