Kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä Tattari-myslipalloihin.

Voit myös halutessasi tehdä mysliseoksesta myslipatukoita.

Myslipatukat toimivat liikunnan tai urheilun jälkeen, ja muulloinkin terveellisenä välipalana.

Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja Elina Laine tekevät näitä myslipalloja.

Ainekset noin 15 myslipalloa annosta

½
dl
rypsi- tai avokadoöljyä
1
dl
vahvaa marja- tai puolukkamehua
1
dl
hunajaa
1
dl
kuivattuja pehmeitä viikunoita
1
dl
rusinoita
1
dl
raakasuklaata tai tummaa suklaata rouheena
1
dl
kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
1
dl
kuivattuja puolukoita tai mustikoita (50 g, Biokia)
Päälle:
kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Ohje

  1. Kuumenna laimentamaton vahva mehu kiehuvaksi, sulata siihen hunaja ja lisää öljy.

  2. Lisää kuivatut viikunat ihan pieniksi pilkottuina, rusinat, suklaa hienoksi rouhittuna, kookoshiutaleet tai mantelirouhe, kuivatut puolukat tai mustikat.

  3. Lisää lopuksi tattarihiutaleet ja -jauhot joukkoon sekoittaen kiinteäksi seokseksi. Massan tulee olla hyvin paksua ja sellaista, että siitä saa muotoiltua palloja.

  4. Pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja kierittele ne lautasella tattarihiutale+kookoshiutale/mantelirouhe-seoksessa. Voit laittaa pallot asetille, kulhoon tai karkkivuokiin. Säilytä jääkaapissa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.