Sulata mäti hyvissä ajoin jääkaapissa. Valuta mädistä ylimääräinen neste pois.
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita ne veitsellä neliöiksi. Paina haluamasi muotoisella (esim. tähti) piparimuotilla taikinapalojen keskelle syvät painanteet, jotka eivät kuitenkaan mene läpi asti.
Voitele taikinapalat rikotulla kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kypsiksi ja kauniin värisiksi.
Leikkaa tekemäsi muoto heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä ja paina taikina alas, jolloin cocktailpalaan muodostuu kolo täytettä varten. Anna jäähtyä hyvin.
Valmistele jäähtymisen aikana täyte: Keitä kananmuna kovaksi. Anna jäähtyä ja hienonna haarukalla.
Hienonna sipuli, silppua ruohosipuli ja paloittele lohi pieniksi paloiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa smetana joukkoon. Sekoita smetanavaahtoon hienonnettu sipuli, silputtu ruohosipuli, hienonnettu kananmuna, lohipalat, mäti ja mausteet. Muista jättää sipulia, ruohosipulia, lohta ja mätiä hieman myös koristeeksi.
Täytä cocktailpalat mätimoussella ja koristele lopuksi moussen aineksilla.
Kommentteja ja keskustelua