Cake Battersit ovat kakkutaikinaa muistuttavia puuroja, joiden pääraaka-aineita ovat kaura ja erilaiset pavut. Pavuista saa runsaasti proteiinia, hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, kuituja ja kivennäisaineita. Soseutetut pavut tuovat puuroon myös kakkumaista tuntumaa ja mehevyyttä.

Kakkutaikinamaiset puurot ovat nopeita valmistaa, sillä ne eivät vaadi kypsentämistä – ainoastaan mielellään yön yli jääkaapissa ”vetäytymisen”, joka auttaa makujen tasaantumisessa ja rakenteen tiivistymisessä. Ne voit myös valmistaa aamulla valmiiksi, laittaa ruokatermokseen vetäytymään työpäivän ajaksi ja nauttia iltapäivän kahvitauolla.

Valmista perusohjetta isompi määrä kerralla ja mausta siitä osia erilaisin maustein, niin saat kerralla useamman eri makuisen välipalan. Puurot säilyvät jääkaapissa 3-4 vrk.

Ainekset 4 annosta annosta

Kuivat aineet:
1
dl
heraproteiinijauhetta (vanilja tai muu haluamasi maku)
rkl
3-4
erytritolia tai kookossokeria
ripaus
suolaa
Kosteat aineet:
380 / 230
g
(1 tölkki) GoGreen säilykepapuja hyvin valutettuna (vaaleaan puuroon voipapuja ja tummaan puuroon kidney-papuja)
4–5
rkl
maitoa tai kasvipohjaista juomaa
3
rkl
cashew- tai mantelivoita
steviaa, erytritolia tai vaahterasiirappia maun mukaan

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Soseuta kosteat aineet tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Mausta haluamallasi tavalla (katso ideoita alla) ja laita jääkaappiin vähintään ½ tunniksi tai mielellään yön yli.

    Puuro säilyy jääkaapissa noin 3 – 4 päivää.

Resepti:
Hanna Skyttä

MAUSTAMISIDEOITA

Kahvikakku: Käytä suklaan-, vaniljan- tai kahvinmakuista proteiinijauhetta ja lisää seokseen 2–3 tl pikakahvijauhetta.

Tiikerikakku: Valmista perusohje ja mausta toinen osa ½ tl vaniljajauheella ja toinen osa 2 rkl raakakaakaojauheella. Kokoa kerroksittain astiaan.

Toscapiiras: Käytä karamellin- tai vaniljanmakuista proteiinijauhetta ja lisää joukkoon 1–2 rkl lucuma-jauhetta. Kaada pinnalle loraus vaahterasiirappia ja mantelilastuja.

Sitruunakeksi: Käytä vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta ja mausta seos sitruunamehulla tai sitruunankuoriraasteella. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.