Lohitäytteiset vohvelit ovat ihania tarjottavia varsinkin kesäaikaan. Vohvelit valmistuvat nopeasti ja helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista. Lettu- ja vohvelijauhopussi on näppärä vierasvara myös kesämökillä tai vaikka veneessä. Lisäämällä jauhot nesteen joukkoon saat todella nopeasti valmistettua lettutaikinan tai vohvelitaikinan. Resepti löytyy helposti paketista, joten sitäkään ei tarvitse muistaa ulkoa. 

Vohvelit voit tarjota suolaisella tai makealla täytteellä. Tällä kertaa täytteeksi tehtiin herkullinen savulohitäyte, jonka kruunaa kesän tuore tilli, kevätsipuli ja kirjolohenmäti. Täytteen kanssa voi tarjoilla salaattia ja sitruunaa. Sitruunasta voi puristaa mehun vohvelin päälle.

Koska vohvelit ja letut ovat monipuolisia, voit tarjoilla jälkiruoaksi vohveleista leikattuja sydämiä hillon, tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa tai paistaa lettuja nuotiolla. Saat yhdestä pussista vohvelit ja letut sekä suolaisen että makean nälkään.

Maidottoman version saat kun korvaat maitotuotteet kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla.

Ainekset 10 annosta

Vohvelit
2
dl
vispikermaa
3
dl
kivennäisvettä
Lohitäyte
200
g
savustettua lohta tai kirjolohta
2
dl
vispikermaa
200
g
ranskankermaa
100
g
kirjolohen mätiä
½
ruukku
tilliä
½
kevätsipuli
jauhettua valkopippuria
(suolaa)

Ohje

Vohvelit

  1. Valmista vohvelit sekoittamalla nesteet keskenään kulhossa. Lisää lettu- ja vohvelijauho nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuutin ajan. Paista yksi vohveli ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa taikinan joukkoon.
  2. Paista vohvelit vohveliraudan mukaan. Käytä paistamiseen voita tai öljyä, jos vohvelirauta tarvitsee rasvaa. Vohvelit pysyvät ihanan rapeina, jos ne nostetaan paistamisen jälkeen esimerkiksi ritilän päälle jäähtymään.

Lohitäyte

  1. Valmista täyte mittaamalla savulohi tai -kirjolohi kulhoon tai lautaselle. 
  2. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja ranskankerma löysäksi vaahdoksi. 
  3. Lisää joukkoon mäti, mutta jätä siitä osa annosten koristelua varten sivuun. 
  4. Hienonna joukkoon tilli ja kevätsipuli. Voit jättää myös osan tillistä ja sipulista sivuun koristelua varten. 
  5. Mausta täyte vielä ripauksella valkopippuria. 
  6. Sekoita varovasti ainekset sekaisin. 
  7. Hienonna lohta hieman haarukalla ja lisää se vielä vaahdon joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria.
  8. Tarjoile vohvelit yhdessä lohitäytteen, salaatin ja esimerkiksi sitruunan kanssa.

Tarjoile vohvelit yhdessä lohitäytteen, salaatin ja esimerkiksi sitruunan kanssa.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.