Pakastealtaan voitaikinalevyistä valmistat ihanan rapeat ja lehtevät omenalisäkkeellä ja vaniljavaahdolla höystetyt neliöt. Leivosaihioiden kypsyessä voit valmistaa täytteet. Pinnalle voit tavallisen sokerin sijaan ripotella myös raesokeria.

Ainekset 10 annosta

1
kananmuna
n. 3
rkl
sokeria tai raesokeria
1-2
tl
kanelia
Täyte
5
omenaa
1
dl
tummaa tai vaaleaa siirappia
½-1
tl
kanelia
Lisäksi
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön ja levitä ne työlaudalle vieretysten.
  2. Leikkaa levyt kahteen osaan ja nosta neliöt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria tai raesokeria ja kanelia.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  5. Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
  6. Laita ne kuumalle paistinpannulle ja lisää tumma tai vaalea siirappi ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes omenat pehmenevät.
  7. Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike.
  8. Leikkaa jäähtyneet neliöt keskeltä puoliksi ja laita alimmalle osalle omenatäyte ja vaniljavaahtoa ja nosta päälle kansi.
  9. Tarjoa!
     
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.