Kurpitsapihvit on ihana kasvisruoka -vaihtoehto tavallisille pihveille. 

Ainekset 6-8 annosta

1
kpl
kurpitsaa (n. 800 g)
2
kpl
kananmunia
175
g
juustoraastetta
1
rkl
keltaista currya
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
suolaa
1
rku
DeliVerde-oreganoa
oliiviöljyä paistamiseen
Tattaripuuro:
Paistamiseen:
5
dl
kasvislientä
1
dl
kermaa
1
dl
raastettua parmesaania
50
g
voita
1
kpl
sitruuna
½
dl
siemeniä
suolaa

Ohje

  1. Poista kurpitsasta kuori ja siemenet. Raasta kurpitsa raastimella toiseksi karkeimmallaa terällä. Hienonna oregano ja lisää kaikki aineet kurpitsaraasteeseen.

  2. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää 1rkl oliiviöljyä. Muotoile massasta 8 pihviä ja paista neljä kerrallaan viisi minuuttia per puoli. 

Tattaripuuro:

  1. Kiehauta kasvisliemi ja lisää tattarihiutaleet liemeen tasaisesti sekoittaen. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kerma ja keitä muutama minuutti.

  2. Lisää lopuksi parmesaani, voi, sitruunanmehu ja raastettu kuori, siemenet sekä suolaa maun mukaan. Tarjoile kurpitsapihvien kanssa.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.